Alimentació
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

Alimentació i calor

alimentacio_estiu_2016

Durant l’estiu, és quan s’ha d’extremar al màxim la cura dels aliments amb l’objecte d’evitar les intoxicacions alimentàries, trastorns que s’originen per consumir els aliments en mal estat.

La causa és la inadequada conservació i manipulació dels productes alimentaris, a causa de les elevades temperatures.

RECOMANACIONS

-Si fa turisme rural, no busqui aliments “casolans” o “artesanals” sense marques, compri’ls amb garanties per a la seva salut (etiquetats, amb control sanitari, etc.).
-NO trenqui la cadena de fred dels aliments.
-Descongeleu els aliments sempre dins de la nevera i NO els re-congeleu un cop descongelats.
-Organitzi la compra d’aliments i adquireixi els productes peribles frescos o congelats en l’últim moment abans de portar-los a casa, d’aquesta manera senzilla no es trenca la cadena de fred.
-Comproveu la data de caducitat o de consum preferent i instruccions de conservació dels aliments envasats abans del seu consum.
-NO adquireixi aliments peribles en venda ambulant, especialment ous.
-En cas de consum de maionesa casolana i salses o cremes, elaborades amb ou fresc, consumiu immediatament i rebutgeu les restes.
-Mantingui un ordre a la seva nevera col·locant els aliments segons les característiques i estat dels productes: aliments cuinats i tapats a la part alta, els frescos a la part mitjana i fruites, verdures i hortalisses en la part baixa. No carregar en excés la nevera.
-Eliminar els embalatges inútils i protectors dins de la nevera.
-Evitar les obertures freqüents de la nevera.
-Mantenir una higiene estricta, amb la neteja amb aigua i sabó i una esbandida amb aigua amb lleixiu o vinagre cada 15 dies.
-Observar el color i olor dels aliments abans de preparar-los, qualsevol canvi constitueix un senyal d’alarma.
-Limitar l’exposició a temperatura ambient dels productes sensibles, col·locant-los de nou a la nevera immediatament després del seu ús.
-Renti i desinfecti adequadament amb aigua i unes gotes de lleixiu (de 3 a 5 gotes per litre segons la concentració del producte), APTA per a desinfecció d’aigua les fruites, verdures i hortalisses abans del seu consum.
-Mantingui els productes químics i insecticides separats i allunyats dels aliments.
-No fer servir MAI recipients que han contingut aliments per guardar productes químics de neteja i desinfecció ja que poden ingerir accidentalment.
-Quan es preparin menjars per al seu consum a la platja o el camp s’han d’elaborar amb la mínima antelació possible i prestar especial atenció a l’organització a la nevera per al seu correcte transport. Es col·locaran a la part més baixa dels aliments que es consumiran al final del menjar i aquells de consum més ràpid o ús freqüent, com líquids i refrescos, a la part alta de la nevera on es col·loquen les plaques generadores de fred.
-En els àpats d’excursió, al camp o platja, eviti aliments amb ous, salses o cremes i porti sempre aigua envasada. Rebutgi les restes que hagin sobrat.
-En els establiments de temporada com xiringuitos, terrasses-bar, càmping, etc. consumeixi productes que li ofereixin garantia sanitària i, si escau adequadament refrigerats i manipulats amb útils nets.