Alimentació
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

La tardor obre la temporada de bolets

alimentacio_tardor_2018

A la tardor els bolets  són uns dels protagonistes de la temporada i sens dubte una gran font proteïnes. A més, compten amb un alt percentatge de sals minerals ia la cuina són molt versàtils, amb una qualitat molt similar a les espècies i herbes aromàtiques donat el gust que aporten a multitud de plats.

Per què és un aliment imprescindible de la temporada?

Els bolets són un aliment molt accessible de la temporada de tardor a causa del seu creixement en sòls humits. Per això, a més, està molt subjecta la climatologia, que juga un paper crucial en cada temporada.

  • Prevenen el càncer. Els boltes contenen seleni i vitamina D per la qual cosa són una font d’antioxidants i, per tant, ajuden a la reparació de l’ADN i eviten que aquest pateixi mutacions, reduint a més les possibilitats de cèl·lules malignes que acabin derivant en càncer o tumors que afectin la teva salut.
  • Enforteixen el cor. Són rics en potassi, el que ajuda a enfortir el cor, millorant la pressió arterial i disminuint les possibilitats de patir malalties cardiovasculars.
  • Afavoreixen el bon funcionament del sistema nerviós. Això és a causa del contingut de vitamina B1. La vitamina B1, o Tiamina, participa en el metabolisme dels hidrats de carboni per a la generació d’energia, complint un paper indispensable en el funcionament del sistema nerviós i de la teva salut.
  • Creen sensació de sacietat i reducció de gana la qual cosa els fa idonis com a complement a la major part de dietes d’aprimament. Els xampinyons, gràcies a que contenen dos tipus de fibra: els beta-glucans i la quitina, aporten una sensació de sacietat i una reducció de la gana en els que els consumeixen que provoquen una evident disminució de l’ansietat per menjar i de la sensació de fam que pateixen les persones que duen a terme una dieta d’aprimament.
  • Prevenen la caiguda del cabell i fomenta el seu creixement. En gran mesura la recomanació de menjar bolets i xampinyons per prevenir la caiguda del cabell i el seu enfortiment es deu a la contenció vitamines com la B1 ja esmentada el bon funcionament del sistema nerviós, redunda en un millor i més abundant cabell en molts casos però també, a alt valor de minerals com el zinc, el seleni i el coure. Sí, el coure.
  • Retarden el desenvolupament de la diabetis i és bona en la dieta els que la pateixen. El consum de bolets produeix un efecte retardant en el desenvolupament de la diabetis i redueix els símptomes associats a aquesta patologia.
  • Afavoreixen la reducció de colesterol. D’una banda, el xampinyó no té absolutament res de colesterol i, d’altra banda, sí que trobem en aquest aliment cert contingut de vitamina B5, recomanada per reduir l’excés de colesterol.


Cal tenir en compte que els bolets absorbeixen tot el que hi ha al seu voltant i és important tenir molt clara la varietat de bolet que consumirem perquè no tots són comestibles, per això és millor comprar-los en lloc de recollir-los del camp si
no som experts.