Restauració
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

subscriu-te

ContacteTots els establiments

Garnatxa per a la tardor

restauracio_tardor_2017

Amb l’arribada de la tardor baixen les temperatures i deixem enrere alguns hàbits típics de l’estiu i donem pas a uns altres. Comencem a agafar la jaqueta, vam canviar l’hora, recuperem menjars més elaborades i per descomptat, els vins negres cobren més rellevància a la nostra taula.


El garnatxa no és el raïm més conegut, ni el més popular, ni el més guapo. I molt menys el més sol·licitat. I aquí està el seu misteri i el seu atractiu, en què s’ha convertit en la Ventafocs dels vins, el qual cal conquerir perquè tregui el millor de si, l’aneguet lleig que es va convertir en cigne.

La tardor és el moment perfecte per gaudir dels vins negres de raïm Garnatxa. Aquesta varietat de raïm mediterrània és la més conreada del món, a causa d’aquesta extensió se la coneix per nombrosos noms, Garnatxa, Negre Aragonès, Grenache, Giró, Granaccia, entre moltes altres. A Espanya està autoritzada en una trentena de denominacions d’origen, al segle XX va ser la més conrea a la península i actualment és la segona més conreada de la DO Rioja.

De la Garnatxa s’obtenen vins negres joves aromàtics, amb molt alcohol i afruitats, deixen impressions de fruits vermells com mora, grosella i cirera. També trobem en ells notes especiades, en general són vins amb cos i saborosos. Cal destacar que és un raïm versàtil ja que dóna lloc a magnífics vins monovarietals i interessants combinacions amb altres raïms.

Pel que fa al maridatge, els vins de Garnatxa Negra són apropiats per a carns i verdures rostides, estofats i guisats aromàtics, embotits i formatges curats, així com arrossos amb carn. Quant a la gastronomia internacional són interessants per a menjars picants com la índia.