Temps Lliure
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

Esquí per a nens

t_lliure_hivern_2015

L’esquí és un esport divertit i familiar, ja que normalment es transmet de pares a fills i cada dia té més adeptes. L’esquí és una disciplina olímpica i els grans esquiadors que han aconseguit grans triomfs van començar a practicar amb els esquís en la seva infància. Els primers passos d’esquí per a nens sobre la neu han de fer sempre al costat d’una persona experta en la disciplina i en una zona protegida per a novells, generalment solen ser les anomenades pistes verdes.

Els cursets d’esquí infantils amb monitors especialitzats solen sen la millor opció perquè el nen aprengui amb total seguretat i garantia. I, sobretot, el primer requisit per portar al teu fill a classes d’esquí és que ell ho desitgi. Pots motivar però mai obligar, ha de ser un joc i no una imposició.

Quan poden els nens començar a esquiar.

L’edat ideal per començar a aprendre a esquiar són els 5 anys. No s’ha de començar a esquiar abans dels quatre o cinc anys, ja que el nen no comença a desenvolupar les seves capacitats psicomotrius fins als 3 o 4 anys. Una pràctica primerenca de l’esport blanc suposaria un risc per al nen. Per començar amb la pràctica de l’esquí cal considerar alguns consells:

- Respectar l’edat i la capacitat del nen.
- Evitar els dies de fred intens.
- Vesteix el nen sempre amb tres capes.
- Protegeix els ulls del nen amb ulleres adequades per a la neu.
- Apliqueu-li un potent protector solar.
- El nen ha d’usar les proteccions dorsals per emparar els cops en aquesta zona.
- L’obligatori l’ús del casc.

El contacte dels nens amb la neu s’ha de fer de manera progressiva, fins i tot, si es vol, abans que el nen camini. Però no és fins als 3 o 4 anys quan un nen es pot posar per primera vegada uns esquís i provar a lliscar per pistes molt senzilles.

Resulta sorprenent la rapidesa amb què els nens aprenen a mantenir l’equilibri, els resulta molt més senzill que a molts adults. A més, si un nen comença a tenir el control dels esquís ia familiaritzar-se amb la neu des de petit, li serà molt més fàcil aprendre a esquiar quan tingui 5 o 6 anys.