Temps Lliure
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

Pesca en família

t_lliure_estiu_2015

La pesca esportiva és sens dubte una de les activitats en família més divertides i educatives que podem trobar. Ja no només per la capacitat d’unió entre pares i fills sinó pel seu poder educatiu respecte a l’entorn que ens envolta.

La pesca permet un contacte directe dels nostres fills amb el medi ambient, ens ajuda a descobrir la fauna i flora dels nostres mars i més gaudim del sol, l’aire lliure i el mar o riu.

Encara que tot això està molt bé també hi ha alguns detalls que hem de tenir en compte quan anem amb els nostres fills a pescar:

- Seguretat. És una de les coses que no tenim molt en compte quan pensem en aquest tipus d’activitats. Aquest tipus d’activitats comporten un risc important ja no només per la ubicació on es practica (roques, espigons, ports o platges) sinó també pels artefactes que es fan servir (canyes, tisores, hams, etc.). És molt important que el primer sigui la seguretat dels nostres fills. Sempre amb supervisió.

- Legislació. Doncs sí, són molts els que s’embarquen en una aventura de pesca i més tard s’adonen que no és tan fàcil anar a pescar. En molts llocs es requereix d’una llicència de pesca per poder realitzar aquest tipus d’activitat recreativa. A més de que algunes accions estan prohibides com ara agafar crancs, marisc, mol·luscs i pops. Encara que és molt probable que la guàrdia civil no ens digui res si ens veu amb el nostre fill passant l’estona, és convenient que ho sapiguem i respectem les normes.

- Respecte pel medi ambient. Es pretén educar els nostres fills en el respecte pel medi ambient. No et portis a casa peixos petits. Pesca’ls, agafa’ls i deixa’ls anar. Tots els pescadors esportius com jo t’ho agrairem. I el peix també.

I quins són els beneficis d’aquesta activitat en família? Doncs, encara que no t’ho creguis, la veritat és que té molts beneficis. Sense comptar el fet beneficiós que és el contacte amb l’aigua de mar, el sol i la natura, podem ensenyar molts valors als nostres fills a part del respecte per la natura. Per exemple:

- Fer atenció. Pescar requereix estar molt atent al que passa per aconseguir capturar un peix.

- Concentració. Pescar amb un suro, veure com flota i preparar-te per quan piquin és una cosa que millora la temprança.

- Paciència. Creus que el teu fill és pacient? Doncs aquest esport li pot ajudar i obté alguna recompensa agafant algun peix.

- Unió familiar. El simple fet d’estar amb el nostre fill ja hauria de ser suficient.

t_lliure__estiu_2015_1

Què necessitem per anar a pescar?

L’equip necessari per anar a pescar i passar una estona divertida dependrà de la finalitat que li vulguem donar o el lloc on ho practiquem. Per exemple, si anem a algun port o espigó amb poca profunditat per pescar amb suro només necessitarem algunes coses bàsiques:

- Una petita canya d’un metre o metre i mig amb un rodet normal.

- Un suro o flotador

- Un rodet de fil de pescar d’entre 0.25 i 0.35 mm que haurem de bobinar en el rodet. Algunes vegades ja ve tot fet i si no podem preguntar a la botiga.

- També necessitarem hams. Si anem a divertir-nos amb el nostre fill petit, hams del número 8 o 9 seran més que suficient. Els venen muntats i per muntar. Us aconsello muntats per no perdre -hi temps.

- Ens caldrà lleva voltes per unir la línia del rodet als hams.

- Ploms de diverses mides.

- Diversos draps i unes tisores.

Pel que fa a l’esquer podem fer servir infinitat de coses, el més fàcil i barat: trossos de gambes congelades. Si voleu utilitzar cucs de pescar haureu de tenir a mà també agulles per passar el cuc.

Amb això seria suficient per divertir-nos una estona amb la nostra família.

Una altra opció que es pot plantejar a l’hora de practicar la pesca esportiva és pescar a la platja al capvespre amb la família. Com a material bàsic necessitaràs un parell de canyes llargues, a partir dels 3 o 4 metres valen. Uns canyers per poder clavar les canyes a la sorra i poc més. Recordeu que no es pot pescar a la platja si hi ha banyistes. El més important és preparar unes cadires de platja, una taula i un suculent sopar que ens menjarem a la vora de la platja mentre pesquem amb la nostra família. No es pot demanar més.