Varis
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

Perfums naturals

varis_tardor_2015_

Ja fa temps que els cosmètics anomenats naturals han entrat amb força en el mercat. El seu consum ha passat de les botigues especialitzades i farmàcies a canals de venda més generals.

El consumidor percep aquests productes com de qualitat i se sent atret per la riquesa dels seus actius naturals. A més, en una societat cada vegada més preocupada pel respecte al medi ambient i el desenvolupament sostenible, aquests cosmètics són percebuts com una bona opció pel seu respecte de l’entorn.

Sense entrar en consideracions sobre les diferències existents entre cosmètica natural, cosmètica biològica i cosmètica ètica, tots aquests productes requereixen que les fragàncies utilitzades siguin elaborades amb ingredients 100% naturals.

Definim un perfum com 100% natural aquell en què no s’ha utilitzat cap molècula de síntesi. Està constituït per olis essencials, absoluts, resinoides, etc., provinents de plantes i extrets d’aquestes per procediments físics determinats. També poden contenir molècules aïllades d’aquests extractes naturals.

Els ingredients naturals són complexos i amb una gran riquesa de matisos olfactius. En contrapartida, la seva disponibilitat és fluctuants i els preus són, en general, més cars i amb variacions constants.

A més, cal tenir en compte que no totes les notes olfactives poden aconseguir-se amb ingredients naturals. Aquestes característiques suposen un repte en el procès creatiu dels perfumistes per oferir perfums atractius, amb un bon rendiment i una bona estabilitat en el producte acabat.

Els perfums naturals no només són un suggestiu toc de moda o bellesa, també pretenen ser un aliat per a la salut. Les aromes dels olis essencials són evocadores, relaxants o sensuals. Tot dependrà de cada planta, resina o arbre que s’utilitzi. Les combinacions són tan infinites com les possibilitats que ens atorga la mare natura.