Varis
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

Cuidar el jardí a l’estiu

varis_estiu_2016

Com tenir cura jardins de climes humits

Per mantenir el nostre jardí humit sa caldrà controlar especialment el reg, ja que l’excés d’humitat pot provocar l’aparició de fongs en les nostres plantes o gespa, i pot causar greus danys.
Així, per evitar riscos innecessaris és molt recomanable incloure plantes autòctones o que puguin suportar les condicions climàtiques del nostre jardí. Per prevenció, podem fer un producte fungicida en el reg abans i després de les pluges. Recomanació: fer servir sempre productes naturals.

Com tenir cura jardins de climes secs

Els problemes més freqüents dels jardins secs són sens dubte els causats per la sequera i tot el que ella comporta: mort de les plantes per falta d’aigua o plagues d’insectes com pugons, aranya roja, o cotxinilla, que faran el que sigui per alimentar-se. No obstant això, per evitar malalties i / o problemes oportunistes, no regarem en excés. En general, per tenir cura del jardí a l’estiu hem de tenir en compte que:

-Arbres i arbustos: regar un cop per setmana, excepte els exemplars joves o que portin poc temps plantats, que hauran de regar-se dues vegades per setmana.
-Palmeres: aconsellable regar dues vegades per setmana. A l’estiu serà excepcionalment important fer-los un tractament contra el morrut roig i la Paysandisia archon; dues plagues que poden afectar seriosament la salut de la palmera.
-Cactus i suculentes: regar setmanalment.
-Gespa i plantes hortícoles: regar diàriament.

Igual que en els jardins humits, en climes secs el més recomanable és decorar el nostre jardí amb plantes autòctones o que provinguin de climes similars. Aquestes són sens dubte la millor garantia d’èxit, ja que amb elles s’estalvia tant aigua com diners.

Amb quina freqüència cal regar les plantes a l’estiu?

A l’estiu el sol és molt més intens, de manera que l’aigua s’evapora amb més rapidesa. Les plantes, per la seva banda, creixen més ràpid, ja que en tan sols uns mesos arribarà de nou el fred i han d’estar preparades per poder suportar-ho. Això vol dir que per tenir cura del jardí a l’estiu hem de preocupar-nos més pel reg.
No obstant això és complicat saber quan necessiten aigua les nostres plantes, així que aquí et ensenyem un truc per saber quan fer-ho:

Tots sabem que l’aigua és imprescindible per a la vida en aquest planeta, així que el primer que podem pensar és que com més aigua, més vida, però ens equivoquem. Tot i que és cert que moltes plantes necessiten tenir les arrels mullades, com aquelles que viuen en pantans o en rius o plantes aquàtiques, la resta de plantes NO ho necessita.
Llavors, quan rego les meves plantes? Cada vegada que la humitat de la terra es vagi perdent.
Abans de tirar-li aigua a la planta cal saber com de humida està la terra, ja que podríem estar regant en excés. Per evitar això hem d’agafar un pal fi de fusta (escuradents xinès) i introduir fins on puguem. Si al treure el pal surt pràcticament net és perquè la terra necessita aigua, i si per contra surt amb substrat és perquè la planta de moment està servida. A què és fàcil?