Varis
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

Com mantenir la casa fresca

varis_estiu_2017

La calor dels mesos d’estiu pot arribar a fer-se insuportable però amb una sèrie de consells útils es pot mantenir la casa el més fresca possible. Tancar les finestres i baixar les cortines a les hores de més calor, apagar els aparells elèctrics o evitar cuinar aliments que necessiten molta calor ajuden a mantenir l’habitatge a una bona temperatura

1.- mantenir les finestres tancades i les cortines corregudes: tot i que el primer impuls per aplacar la calor sigui obrir les finestres, cal mantenir-les tancades per evitar que l’aire calent entre a la casa. El truc està en mantenir les finestres tancades i les cortines corregudes en les hores de més calor i per la nit obrir tot perquè entre la fresca

2.- apagar els aparells: avui en dia en qualsevol casa hi ha una infinitat d’aparells electrònics que generen calor. El recomanable és apagar l’ordinador, la televisió si no s’està fent servir i mantenir encesos els llums el menor temps possible

3.- evitar cuinar aliments que necessiten molta calor: la cuina és un dels espais que més calor generen. Cal evitar encendre el forn o aparells que emetin molta calor perquè no es propagui a la resta de l’habitatge

4.- aigua fresca davant del ventilador: un truc molt útil és col·locar un recipient d’aigua freda davant del ventilador. A mesura que el gel es va desfent, la frescor va en augment

5.- mantingues el jardí cuidat i amb verdor: en cas que l’habitatge tingui jardí, el recomanable és plantar arbres o plantes per crear ombres i una agradable sensació de frescor després de regar les plantes. Plantar, per exemple, enfiladisses al voltant de la paret o les finestres també és una bona manera d’evitar que el sol impacti de ple en l’habitatge

6.- evitar el vapor d’aigua calenta: dutxar-se amb aigua molt calenta, cuinar tapant el menjar, posar la rentadora o el rentaplats produeixen vapor d’aigua calenta

7.- fer un bon ús de les finestres: hi ha finestres que permeten que entri l’aire per la part inferior. Això permet que l’aire fresc circuli per l’obertura inferior i que l’aire calent botiga a desaparèixer per la part superior

8.- pintar la casa de blanc: als països de la mediterrània abunden els habitatges blanques perquè reflecteixen la calor. Un estudi de eua assegura que si els habitatges de les principals ciutats d’aquest país pintessin de blanc al sostre de les seves vivendes, es podrien estalviar milers de dòlars en refrigerar la casa

9.- un bon aïllament: aïllar bé l’habitatge protegeix de la calor i també del fred. Tot i que es tracta d’un consell a llarg termini, s’ha de tenir en compte ja que avui dia es pot aïllar la casa cada vegada millor amb materials avançats

10.- l’aire condicionat, com a últim recurs: hi ha zones d’Espanya on l’aire condicionat amb prou feines s’utilitza o s’usa determinades setmanes de l’any. Si la calor és insuportable, es pot instal·lar però el consum energètic i l’impacte mediambiental és elevat