Varis
MontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerçMontbuicomerç

Ofertes del Sector

Tauler d'anuncis

ContacteTots els establiments

La història de la Poinsettia

varis2_nadal_2017

En aquestes dates és impossible caminar pel carrer sense trobar a cada pas una estupenda Poinsettia (més conegudes arreu del món com les «Flors de Pasqua»). I és que, el seu fort color vermellós, blanc o rosat i la gran tradició que porta després de si fan que siguin un element indiscutible d’aquestes festes. Però … Saps com van arribar a convertir-se en les plantes predilectes per al Nadal? Fins als nostres dies ha arribat una bonica llegenda que ho explica, tot i que aquesta s’allunya bastant de la realitat.

Segons afirma el mite, durant el Nadal uns nens mexicans van acudir, com era tradició, a l’pessebre de la ciutat per oferir un regal al nen Jesús. No obstant això, com no tenien recursos decidir agafar d’un jardí d’aquestes flors per lliurar-la. En arribar a l’Església, Déu va quedar absolutament commogut pel gest i va decidir tenyir la planta de vermell, donant-li així la importància que mereixia.

La veritat

No obstant això, la veritable història de per què aquesta flor és tan famosa a Nadal és ben diferent. Concretament, corria el segle XVI quan un frare franciscà de Taxco d’Alarcón (a Mèxic) va començar a decorar la seva església amb aquestes plantes a causa de la seva coloració. Per aquest motiu es relacionen amb aquestes fredes festes i decoren els pessebres. Aquesta pràctica s’hauria, a poc a poc, popularitzat entre 1521 i 1821.

No obstant això, qui va acabar de donar a conèixer la flor de Nadal va ser Joel Roberts Poinsett, l’ambaixador dels Estats Units a Mèxic qui, durant els seus anys en el càrrec (quatre, entre 1825 i 1829) es va dur diversos esqueixos al seu país, donant-la a conèixer en terres nord-americanes. Tant es va popularitzar que el 12 de desembre de 1991 es va establir el «Dia de la Poinsettia» en aquestes terres com a homenatge a la mort d’aquest botànic.