Les ovelles són animals remugants.

El seu tracte digestiu, semblant al de les cabres, les vaques i els cérvols, està format per la boca, l'esòfag, quatre compartiments estomacals, l'intestí prim i l'intestí gros.

Quants estómacs té una ovella?

Tècnicament, les ovelles només tenen un estómac, però tenen quatre compartiments diferentsu003cstrongu003e u003c/strongu003formats pel rumen, el reticle, l'omasum i l'abomàs. És molt diferent a l'estómac humà. És per això que la gent sovint diu que una ovella té quatre estómacs.

DIETA DE LES OVELLES

El pasturatge és un comportament social com l'acollida i l'acampada. Les ovelles domèstiques solen tenir dos períodes principals de pasturatge, a primera hora del matí i de nou a última hora de la tarda. El temps de pasturatge a primera hora del matí acostuma a ser un temps de pasturatge menys actiu que el període posterior. El temps de pasturatge en total pot durar entre 5 i 10 hores al dia, depenent de la raça d'ovelles i les pastures i l'aigua disponibles.

Les ovelles són exclusivament mamífers herbívors.

Com tots els remugants, les ovelles tenen un complex sistema digestiu format per quatre cambres, que els permeten descompondre la cel·lulosa de les tiges, les fulles i la closca de les llavors en hidrats de carboni més simples.

Com menja una ovella?

Quan pasturen les ovelles, la vegetació es mastega. una massa anomenada bolo, que després es passa a la primera cambra: el rumen.

Quan pasturen les ovelles, la vegetació es mastega en una massa anomenada bolo,que després es passa a la primera cambra: el rumen.

El bol es regurgita periòdicament de nou a la boca com a masticació per a una mastegació i salivació addicionals.

La masticació del rumin és una adaptació que permet als remugants pasturar. més ràpidament al matí i després mastegar i digerir completament el menjar més tard al dia. Això és beneficiós ja que el pasturatge, que requereix abaixar el cap, deixa les ovelles vulnerables als depredadors, mentre que el rumiar no.

Durant la fermentació, el rumen produeix gas que cal expulsar. Després de la fermentació al rumen, els aliments passen al reticle i a l'omasum, els aliments especials, com ara els grans, poden passar per alt el rumen. els intestins. L'abomas és l'única de les tres cambres anàlogues a l'estómac humà (és l'única que absorbeix nutrients per utilitzar-los com a energia) i de vegades s'anomena "estómac veritable".

Les ovelles necessiten molta aigua, també prefereixen beure de l'aigua corrent com rierols i rierols en lloc de fonts tranquil·les. Les ovelles també necessiten aigua neta i poden negar-se a beure aigua coberta d'escòria o d'algues.

Com funciona l'estómac d'ovella?

Rumen: Aquest és el més gran. dels quatre compartiments estomacals dels animals remugants. La capacitat del rumen de les ovelles oscil·la entre 3 i 6 galons segonsel tipus d'alimentació. Aquest compartiment, també conegut com a "panxa", conté molts microorganismes (bacteris i protozous) que subministren enzims per descompondre la fibra i altres aliments que mengen les ovelles. La conversió de la cel·lulosa dels pinsos en àcids grassos volàtils (àcids acètic, propiònic i butíric) és el resultat d'activitats microbiològiques al rumen. Aquests àcids grassos volàtils s'absorbeixen a través de la paret del rumen i proporcionen fins al 80 per cent de les necessitats energètiques totals de l'animal. La digestió microbiana al rumen és la raó bàsica per la qual els animals remugants utilitzen eficaçment pinsos fibrosos i es mantenen principalment en forrats.

Els microorganismes del rumen també converteixen els components del pinso en productes útils com els aminoàcids essencials, el complex B. vitamines, i la vitamina K. Finalment, els propis microorganismes es digereixen més al tub digestiu.

Reticle: Aquest compartiment, també conegut com a 'estómac de maquinari' o 'bresca', és situat just a sota de l'entrada de l'esòfag a l'estómac. El reticle forma part del rumen separat només per una connexió de desbordament, el 'plec rumino-reticular'. La capacitat del reticle de les ovelles oscil·la entre els 0,25 i els 0,50 galons.

Omasum: Aquest compartiment, també conegut com a 'manyplies', està format per molts plecs o capes de teixit que triten alimentar la ingesta i treure part de l'aiguael feed. La capacitat de l'omasum a les ovelles és d'aproximadament 0,25 galons.

Abomasum: Aquest compartiment es considera més sovint l'"autèntic estómac" dels animals remugants. Funciona de manera similar a l'estómac humà. Conté àcid clorhídric i enzims digestius que descomponen les partícules d'aliment abans que entrin a l'intestí prim. La capacitat de l'abomasum d'ovelles és d'aproximadament un galó.